Gianduja'nın hikayesi

Gianduja'nın hikayesi

Gianduja nedir?
Çikolata ve en az %30 fındık ezmesinden yapılan İtalyan şekerlemesidir. Bitter çikolatadan daha hafif, ancak sütlü çikolatadan daha koyu olan gianduja,yumuşak çikolata barlar ya da  pürüzsüz ve kremsi sürülebilir formlarda olmak üzere çeşitli biçimlerde hazırlanabilir. 
Gianduja adı nereden geliyor?
Gianduja'nın çikolatayla herhangi bir bağlantısı olmadan önce, İtalya'da popüler bir tiyatro biçimi olan İtalyan Commedia dell'Arte'nin ünlü bir maskesi ve karakterinin adıydı. Üç boynuzlu bir şapka ve kırmızı bordürlü kahverengi bir ceket giyen Gianduja, Piemontese kırsalının dürüst bir köylüsüdür. Bugün, karakter Torino'daki resmi karnaval maskesi olarak kabul ediliyor.

Gianduja'nın hikayesi
1861'de, Napolyon savaşlarını izleyen çalkantılı yıllarda nakit sıkıntısı çeken İtalyan hükümeti, kakao çekirdekleri de dahil olmak üzere belirli mallar üzerindeki ithalat vergilerini artırdı ve birçok İtalyan çikolatacının geçimini tehdit etti.
Efsaneye göre, her zaman becerikli Pier Paul Caffarel (Caffarel çikolatalarının kurucusu), fındık da dahil olmak üzere daha yüksek oranda yerel malzemeler içeren tarifleri denemeye başladı. Ortaya çıkan şekerleme "gianduja" olarak adlandırıldı.

Gianduja nasıl hazırlanır? 
İlk olarak, yüksek kaliteli fındıklar aromalarını açığa çıkarmak için kavrulur. Daha sonra inceltilerek krema haline getirilir. 
Daha sonra çikolata ile harmanlanır. Tercihe göre bitter çikolata veya sütlü çikolata kullanılabilir.  Geleneksel olarak nihai ürünün en az %30'u fındıktan yapılmalıdır.

Bugün özellikle kahvaltılarımızın vazgeçilmezi olan sürülebilir çikolatanın temeli de aslında Gianduja'ya dayanır. 

Bu efsane İtalyan lezzetini bir de Aroha farkı ile deneyin:
Sürülebilir Giandujalar (Çikolatalı Fındık Kremaları)
Atıştırmalık Giandujalar 

 
© 2020 Aroha Çikolata
Superisi Tarım Hayvancılık ve Gıda Ürünleri San. Tic. Ltd. Şti.
HORECA - Profesyonel kullanım için hazırlanmış ürünler için iletişime geçiniz

PlatinMarket® E-Ticaret Sistemi İle Hazırlanmıştır.